Wat is echte vriendschap precies? Wat is het verschil tussen een kennis en een echte vriend? Vragen die voornamelijk gaan over je gevoel voor iemand en de sterkte van de band met elkaar. Vriendschappen heb je in alle soorten en maten. We hebben een aantal eigenschappen op een rijtje gezet waarmee jij kan checken of die ene persoon een echte vriend voor jou is. Let’s go!
 

  1. Vriendschap geeft je energie

Wanneer je tijd doorbrengt met deze persoon, lig je blauw van het lachen of heb je een diepgesprek, beleef je de wildste avonturen of laad je op door alleen al zijn of haar aanwezigheid. Een goede vriend geeft je energie in plaats van dat hij alle energie uit je trekt. Na een afspraak met deze vriend kan je er weer tegenaan!
 

  1. Deze vriend kent je door en door

Één blik en je weet precies wat de ander denkt of bedoelt. Een ongekende connectie. Hij kent je door en door omdat jullie zoveel tijd in elkaar geïnvesteerd hebben. Hoe langer je elkaar kent of hoe meer je met elkaar hebt gedeeld, hoe sterker de band. Niets leuker om samen herinneringen op te halen. Weet je nog toen we zo ontzettend moesten lachen om jouw ouders? Of dat ene moment op school? Tijd doorbrengen met echte vrienden is het leukste wat er is.
 

  1. Op deze vriend kan je bouwen

Zit het leven even niet mee? Dan staat deze vriend bij jou op de stoep. Hij is er voor je door dik en dun. Een luisterend oor waar je op kan rekenen. Uren kunnen jullie kletsen. Jouw geheimen zijn veilig bij hem. Vindt hij dat je wel wat advies kan gebruiken? Dan geeft hij je die op een tactvolle manier. Vrienden helpen elkaar om problemen op te lossen.
 

  1. Eerlijkheid is belangrijk

In vriendschap is eerlijkheid ontzettend belangrijk. Al is de waarheid nog zo hard, deze vriend durft het tegen jou te zeggen als hij het er niet mee eens is. Een meningsverschil is helemaal niet erg, daar kan je juist van leren. Een echte vriend laat jou je kleine fouten maken, maar is eerlijk op momenten dat het belangrijk is. Dit verwacht hij ook van je terug.  
 

  1. Neemt genoegen met jouw mindere kanten

Ieder mens heeft wel een eigenschap die een ander wellicht minder kan waarderen. Jouw vriend kent jou door en door dus ook de minder leuke kanten. Je kan volledig jezelf zijn. Heb je je dag niet en reageer je wat kortaf? Jouw vriend beoordeelt je niet, daar hoef je niet bang voor te zijn. Hij weet precies hoe hij dit moet aanpakken. Even wat afstand, een goede peptalk of een lekkere reep chocolade? Op jouw echte vriend kan je rekenen want ondanks alles zijn jullie vrienden voor het leven!

 

Voor alle 5 de punten geldt dat het van beide kanten moet komen. Dus ook jij bent eerlijk, spendeert tijd in de ander, staat altijd voor hem klaar, geeft energie en neemt genoegen met zijn mindere kanten. Wij weten zeker dat jouw vriendschap dan niet meer stuk kan! Op zoek naar vriendschap? Ga aan de slag met jouw profiel op durfjijmetmij.nl. Wie weet heb je er binnenkort een vriend bij!

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online