Zo maak je nieuwe vrienden

Hoogtijd om actie te ondernemen!

Kamp jij wel eens met eenzaamheid? Schaam je dan niet want uit onderzoek is gebleken dat heel veel mensen hier mee zitten. Het is alleen aan jou om te kiezen wat je hier aan gaat doen. Ga je voor wegkwijnen in zelfmedelijden of maak je die stap en ga je op zoek naar nieuwe vrienden? Juist, zo mogen we het horen! Je kiest ervoor om aan de slag te gaan. Hoogtijd om actie te ondernemen!

 

  1. Omgeef je tussen de mensen en ga op pad

Van avondjes netflixen op de bank is nog nooit iemand socialer geworden. Het benadrukt juist de tijd die je alleen doorbrengt. En als je dan ook nog op social media gaat scrollen en ziet dat iedereen er gezellig op uit is, komen de kriebels van eenzaamheid boven borrelen. Dat wil je niet! Daarom is het van belang om nieuwe plekken te ontdekken, zowel online als offline. Trek je stoute schoenen aan en ga eens een avond scrollen door Durfjijmetmij.nl, bezoek een singleavond of nodig je onbekende buurman uit voor een drankje.  Kom uit die comfortzone!

 

  1. Maak de eerste stap

Net als in een romantische relatie moet iemand de eerste stap zetten. We snappen dat je dat spannend vindt, want hé.. Niemand wil een blauwtje lopen. Weet wel dat niet geschoten altijd mis is. En daarbij je hebt nu niks te verliezen. Als je dus denkt dat het zou kunnen klikken met hem of haar, grijp dan je kans en nodig hem of haar uit. Wij weten zeker dat jouw uitnodiging zelden wordt afgewezen. Want wie vindt het nou niet leuk om uitgenodigd te worden?

 

  1. Luister en stel vragen

Of je nu lekker aan het chatten bent of face-to-face elkaar beter leert kennen, het is altijd belangrijk dat je oprechte interesse toont. Alleen dan kan je iemand echt leren kennen. Daarbij kom je er achter of die persoon wel bij je past. Bijvoorbeeld of je gezamenlijke hobby’s of interesses hebt. Lijkt ons wel zo belangrijk voor een goede vriendschap! Stel dus veel vragen en luister naar wat de ander te zeggen heeft.
 

  1. Wees niet bevooroordeeld

Zodra je denkt aan vriendschap, heb je direct een beeld in je hoofd van wat je zou willen. In ons hoofd maken we al snel een perfect plaatje. Ook als je een online profiel van iemand bekijkt, gaat je hoofd direct aan de slag om een perfect plaatje te creëren. Maar wat in je hoofd zit wil niet zeggen dat dit overeenkomt met de werkelijkheid. Dit maakt het dat het kan tegenvallen of de kans op vriendschap verkleinen. Het is daarom belangrijk om open-minded te zijn. Sta open voor alle mogelijkheden en focus je op de leuke dingen. Dan zal je zien dat je ongemerkt toch veel overeenkomsten hebt.
 

  1. Neem de persoon in vertrouwen en wees jezelf

Heb je het gevoel dat dit wel eens een goede vriend van je zou kunnen worden? Vertel dan iets persoonlijks. Door je kwetsbaar op te stellen neem je de ander in vertrouwen. Dit zorgt voor een goede band. Wanneer jij dit zal doen, zal de ander jou ook sneller in vertrouwen nemen en zo zal er een diepere connectie ontstaan. Het is belangrijk om dichtbij jezelf te blijven. Wees open en eerlijk naar de ander maar zeker ook naar jezelf.
 

  1. Heb geduld

Rome is ook niet in één dag gebouwd. Echte vriendschap heeft tijd nodig. Ieder moment dat je met elkaar doorbrengt groeit de vriendschap en het vertrouwen. Het vraagt geduld en investeringen van beide kanten. Hoe beter je hiermee omgaat, hoe beter de fundering van je vriendschap zal zijn. Ga het niet forceren, niemand zit te wachten op iemand die iedere dag op de stoep staat. Dit werkt juist averechts. Geef het de tijd.

 

Het is belangrijk om je te beseffen dat vriendschap je energie moet geven. Alleen dan kan je energie teruggeven. Heb je dus het gevoel dat deze persoon toch niet helemaal bij je past? Wees daar dan eerlijk over tegen jezelf maar ook tegen de ander.

 
Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online