André lacht: “ Ze kwam natuurlijk niet alleen voor een kusje.”

Een succesverhaal!

De hele maand februari staat Durfjijmetmij.nl in het teken van de liefde. Cupido heeft de afgelopen jaren heel wat raak geschoten op het ontmoetingsplatform. Zo ook bij durfjijmetmij’er André. Waar het op andere datingapps nooit lukte, was het op durfjijmetmij.nl gelijk raak.


“Zes à zeven jaar geleden meldde ik me aan”, haalt André de herinnering op. “Ik was op zoek naar vriendschap en/of liefde, het maakte voor mij niet uit. Al zag ik een relatie best wel zitten. Voorheen heb ik wel relaties gehad, maar vanwege mijn psychiatrische problematiek liep dit allemaal stuk.” zucht André. “Toen ik hoorde over durfjijmetmij.nl was ik meteen enthousiast. Je weet dat alle mensen die zich hebben aangemeld zelf ook psychische problemen hebben. Je treft daar lotgenoten, mensen die begrip hebben voor jou en hoe je soms bent en doet. En daarnaast staat de site ook onder toezicht van de zorginstellingen die erbij zijn aangesloten. Je moet bij een van de instellingen in behandeling zijn als je je inschrijft. Bij andere datingsites moet je nog maar afwachten of er begrip is voor jou en jouw problematiek. Meestal niet, is mijn ervaring. En die andere sites zijn dan ook nog hartstikke duur. Ik had meteen een goed gevoel bij durfjijmetmij.”

 

Liefde gevonden

André vervolgt: “Het is mij aardig gelukt. Ik kreeg een relatie met Janine. Zij was mijn allereerste date via deze site en het was gelijk raak. Ze las mijn profiel en stuurde daarna een berichtje waarin stond dat ze mij een leuke, aardige man vond en dat ze me wilde ontmoeten. Ik vond haar ook meteen leuk.” André en Janine planden eigenlijk gelijk een eerste date. Ze gingen naar een ijssalon. Het was een succes. Vanaf toen zagen ze elkaar ieder weekend. “We woonden beiden in verschillende instellingen, maar we zagen elkaar iedere week. Ik reed vaak op mijn elektrische fiets naar haar of ze kwam met de taxi naar mij. Dat ging super. Kletsen konden we wel. We waren echt verliefd op elkaar.” André lacht: “Ze kwam natuurlijk niet alleen voor een kusje.” 
 

Verdrietig nieuws

“We hadden het heel leuk samen en konden ook goed praten. Ze had humor en ze was oprecht met mij. Dat kon ik wel merken. We hadden nog heel veel plannen die we wilde doen.” Maar na twee jaar krijgt André verdrietig nieuws. De borstkanker is terug bij Janine en dit keer is het uitgezaaid. Ze overlijdt. “Heel erg verdrietig. Het heeft heel lang geduurd voordat ik over dit verdriet heen was. Ik heb ontzettende pech gehad. Vind ik eindelijk iemand die bij mij past en dan komt ze te overlijden. Maar ik begin de liefde weer te missen en sta langzaamaan weer open voor een relatie. Daarom heb ik weer een profiel aangemaakt op durfjijmetmij.nl. Ik heb alweer wat berichtjes over en weer gestuurd.”
 

Als we André vragen of hij durfjijmetmij aanbeveelt aan anderen zegt hij direct: “Ik raad andere mensen aan om lid te worden van durfjijmetmij.nl. Zeker als het mensen zijn die begeleid wonen en op zoek zijn naar vriendschap of een relatie. Ik heb geen tips. Je moet het gewoon doen, stuur berichten naar iemand en kijk hoe het zich verder ontwikkelt. Je moet het gewoon durven.”
 

De namen in dit artikel zijn in verband met privacy redenen gefingeerd. De werkelijke namen zijn bekend bij de redactie. Jouw verhaal ook hier op de website? Stuur een mailtje naar durfjijmetmij@parnassia.nl en wie weet nemen we binnenkort contact met je op.  

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online