Je hebt een account aangemaakt en na wat scrollen door profielen van andere leden zie je iemand die jouw interesse wekt. Bingo! Maar wat nu? Hoe zet je de eerste stap naar contact? Je wilt natuurlijk opvallen bij de ander. Wij hebben een aantal openingszinnen op een rijtje gezet waarvan wij denken dat het een schot in de roos kan zijn.

Voor de duidelijkheid openingszinnen veranderen met de tijd. Als je naar je vader en moeder of opa en oma kijkt, zit er al een heel verschil tussen hoe zij elkaar gevonden hebben. Wellicht vroegen ze elkaar ten dans in de plaatselijke disco en sloeg de vonk al over. Vandaag de dag is het toch allemaal net even wat anders. Zeker nu met online daten/ontmoeten.

 

Online contact

In de digitale wereld heb je korter de aandacht van de ander dan dat je elkaar in ‘real life’ tegenkomt. We zijn sneller afgeleid, mede door de vele keus die op het internet te vinden is. Staat de tekst in zijn of haar profiel je niet aan? Dan ga je door naar de volgende. Heeft het lid geen profielfoto? Weg ermee. Ook de openingszin is een dealbreaker en dat terwijl je een groot gedeelte van de communicatie mist. Er is geen lichaamstaal of intonatie te ontdekken, hierdoor vatten we elkaar vaker verkeerd op. De eerste indruk is dus echt mega belangrijk.

 

Goede openingszinnen

Een goede openingszin is persoonlijk. Je hebt zijn of haar profiel goed doorgenomen en hebt een beeld van de persoon die je een berichtje wilt sturen. Je triggert de ander door er een beetje humor aan toe te voegen. En tenslotte wees origineel. Om je een beetje op weg te helpen,  hebben we een aantal goede digitale openingszinnen voor je op een rijtje gezet.

 

  1.  Als ik je zou vragen wat je het liefste doet, zou je het leuk vinden om deze hobby met mij te delen?

Gemeenschappelijke interesses zijn belangrijk! Een passie bij een man of vrouw is vaak een schot in de roos. Neem zijn of haar profiel dus eens goed onder de loep en kijk waar bij jullie de match zit.
 

  1. Geef een oprecht compliment

Ben je gecharmeerd van zijn blauwe ogen? Of spreken haar kookkunsten je ontzettend aan? Spreek het uit. Wees subtiel en geef iemand een fijn compliment. Let op: één compliment is genoeg. Wanneer je iemand overspoelt met complimenten kan dat ook een beetje creepy zijn.
 

  1. Stuur een dilemma

Wanneer je het wat speelser wilt aanpakken is dit wellicht een goede voor jou. Geef de ander een dilemma waar die wel op moet reageren. Je start op een luchtige manier een gesprek en wij weten zeker dat er meer dilemma’s zullen volgen. Een voorbeeld; voor altijd lopen op blote voeten of voor altijd koude handen? Zout of zoet? Voor altijd je favoriete kleding dragen of iedere dag nieuwe kleding die niet lekker zit?

 

  1. Tof dat je van tekenen houdt. Wat is je mooiste tekening tot nu toe?

Laat blijken dat je goed zijn of haar profiel hebt bekeken. Het gevoel dat iemand serieus interesse in je heeft, daar scoor je punten mee.

 

  1. Ik zie dat je bij mij in de buurt woont. Kom je wel eens bij …. ?

Kom je uit dezelfde omgeving als de persoon met wie je in contact wilt komen? Misschien komt hij of zij ook regelmatig op dezelfde plekken als jou maar ben elkaar net niet tegengekomen. Hier kan verandering in komen! Trek je stoute schoenen aan en val met de deur in huis.

 

  1. He Sjors, hoe ziet jouw perfecte dag eruit?

Zoals je ziet, hebben we hier een naam in gebruikt. Het helpt om een persoonlijk berichtje te maken. Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer iemand zijn naam hoort of ziet, er eerder een reactie gegeven wordt. Daarnaast is dit een open vraag waar iemand even goed over na kan denken. Leuk om te filosoferen over het leven!

 

  1. Geloof je in liefde op eerste klik?

Een klein beetje humor toevoegen aan de eerste zin die je stuurt, kan ook een goede ijsbreker zijn. Overdrijf niet maar houdt het subtiel.
 

Nog even wat tips van ons: Let op spelfouten,  grammatica en maak je bericht niet te lang. We zien dat leden dit toch een afknapper kunnen vinden. Ook is het goed om vol te houden. Ontvang je geen bericht terug op je laatste berichtje? Waag een tweede poging! Wellicht heeft jouw match het berichtje over het hoofd gezien. Het zou toch zonde zijn om deze mooie kans te laten lopen.

 

Hopelijk is jouw match in liefde en of vriendschap nu weer een stapje dichterbij. Heb je één van onze openingszinnen wel eens gebruikt of heb jij zelf een veel betere? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online