Wij hebben de lentekriebels. Vorige week is de lente officieel begonnen. Dat betekent; kleine lammetjes in de wei, mooi weer en verse kleurrijke bloemen uit de grond. We kunnen weer naar buiten! Wij hebben voor jou de leukste lente uitjes op een rij gezet die je kan doen met jouw geliefde of vrienden. Pak je agenda er maar vast bij, plannen maar.
 

  1. Begin een moestuin

Het voorjaar is perfect om te starten met jouw moestuin en hoe leuk is het om dit te doen samen met jouw beste vriend? Maak er een uitje van! Ga samen naar het tuincentrum voor een assortiment aan zaden en verse grond. Zoek de juiste plek in je tuin of balkon en het zaaien kan beginnen. Wel iedere dag goed watergeven. Je moet wel geduld hebben maar voor je het weet, eten jullie, jullie eigen verbouwde sappige tomaten. Heerlijk!
 

  1. Bloesem wandeling

De kale winterse takken zijn verleden tijd. Tijd om te ontdekken wat voor moois de natuur te bieden heeft. De natuur begint weer te bloeien en daar kan je al wandelend van genieten. Maak je een wandeling langs fruitbomen die vol in bloesem staan? Of ga je toch liever voor het bos waar de eerste krokussen de grond uitschieten? Het internet staat vol met aanbevelingen voor wandelroutes. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.wandel.nl. Wandelschoenen aan en lopen maar.
 

  1. Fietsroutes

Is wandelen niet zo jouw ding maar pak je liever de fiets? Ook zijn er voldoende fietsroutes die je door de mooiste plekjes van Nederland laten gaan. Neem eens een kijkje op www.anwb.nl . Hier vind je bijvoorbeeld een mooie fietsroute door de bollenstreek waar je velden vol tulpen kan bewonderen. Of pak de Lingeroute waar je fietst langs de roze bloesem.

 

  1. Bezoek een boerderij

Naast dat alle planten en bomen weer gaan groeien en bloeien is er ook veel te bewonderen in het dierenrijk. Verse blaadjes en gras betekent voldoende eten voor jonge dieren. Het is dan ook de tijd van het jaar dat de meeste dieren worden geboren. Denk maar eens aan de lammetjes en huppelende kalfjes in de wei. Wij adviseren je om eens een kijkje te nemen bij de boerderij. Al dat jonge leven, daar wordt je blij van.
 

  1. Picknicken

Is het de nacht droog geweest en laat de lentezon zich zien? Verras jouw geliefde eens met een romantische picknick. Het enige wat je hoeft mee te nemen is een fijn kleed en een tas vol hapjes en drankjes. Kies een mooie plek uit in een park, succes verzekerd.
 

  1. IJssalon testen

Nu het kwik stijgt wordt het langzaam weer tijd voor heerlijk verkoelende ijsjes. Wij zijn voorstander van voorproeven voor de zomer. Zoek eens uit waar je leuke IJssalons hebt zitten en neem je vriend, vriendin of geliefde eens mee om een nieuwe smaak ijs uit te proberen. Welke smaak vind jij het lekkerste?
 

  1. Vogelspotten

Nu de temperatuur het toe laat is het fijn om tijd buiten door te brengen. Niet alleen jij vindt dat, ook de vogels laten zich beter zien. Heb je wel eens gelet op die vrolijk fluitende, gevleugelde vrienden?  Wij raden je aan om met je verrekijker en vriend/vriendin op pad te gaan. De Vogelbescherming heeft een app gemaakt met de naam Vogelvinder. Deze kan je downloaden en op je telefoon plaatsen. De app laat je zien welke vogels je waar kan tegenkomen. Ook kan je hierin bijhouden welke van je vogelvrienden je wel eens bent tegengekomen. Hoe leuk is dat?

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online