Je bent onderweg naar je eerste date met je match van durfjijmetmij.nl. De twijfel slaat ineens toe. Past deze persoon wel bij mij? Vind ik hem of haar wel leuk? En afwijzing is ook moeilijk om mee te dealen. Jammer genoeg kan het niet altijd in één keer raak zijn. Wat is het antwoord op de vraag: Hoe doorsta je een tegenvallende date?

 

Voordat je gaat

Waar het vaak op mis gaat zijn…. verwachtingen. Proberen je verwachtingen nou eens thuis te laten. Ga er met een open blik in. Even geen eisenlijstje of droombeelden die je zelf op voorhand om deze persoon gecreëerd hebt. Zo kan je ook niet teleurgesteld worden. En nog even een paar tips van ons; plan als eerst een korte date. Mocht het tegenvallen hoef je niet de hele avond uit te zitten. En tip twee; plan je date in op een leuke plek waar je altijd graag naartoe gaat of stiekem altijd al naar toe wilde gaan. Mocht de date tegenvallen dan krijg je in ieder geval een goed gevoel van de locatie.

 

Tijdens de date

Je komt het restaurant binnen waar je met elkaar hebt afgesproken. Je ziet hem staan, je match. Oeps.. Hij is toch iets kleiner dan je dacht en draagt nou net die soort schoenen die je spuuglelijk vindt. En wanneer hij zijn mond opentrekt merk je dat hij ontzettend zenuwachtig is. Oordeel niet te snel, geef het even de tijd. Het begin van een date is voor iedereen spannend, dus ook voor jouw match. Het is niet eerlijk om hem of haar binnen de eerste 5 minuten af te schrijven. Geef het een kans, wie weet is het een dieseltje en kom je er na 15 minuten achter dat hij of zij ontzettend goed bij je past. Hou vol!

 

Na de date

Je hebt echt je best gedaan, geen verwachtingen, geen oordelen en je hebt echt de tijd genomen om deze persoon te leren kennen. Je voelt helaas niet de klik. Jammer! Wel zo eerlijk om dit op een subtiele manier te vertellen. Iedereen vindt duidelijkheid fijn, dus laat die smoesjes achterwegen en houdt hem of haar niet aan het lijntje. Wacht op een gepast moment en wees duidelijk. Het kan natuurlijk ook dat de ander jou niet ziet als zijn liefde van zijn leven. Auw, dat doet pijn. Maar wees deze persoon dankbaar voor zijn eerlijkheid. Nu kan je verder op zoek naar iemand die wellicht beter bij je past.

 

Volgende keer beter, leer ervan!

De wereld zit vol met leuke mensen. Je laat jouw dag toch niet verpesten door een tegenvallende date? Trek er je leermomenten uit. Misschien ben je tot de ontdekking gekomen dat sommige eigenschappen niet bij je passen of weet je bij een volgende date je beter een houding te geven. (oefening baart kunst!) Een tegenvallende date is zeker geen mislukking of afwijzing. Bekijk het eens van de zonnige kant. Je hebt een leuke avond gehad, bent weer op een nieuwe plek geweest en je hebt weer wat mensenkennis opgedaan. Dat is alleen maar win, win win!

 

Voorkomen is beter dan genezen

In het kader van voorkomen is beter dan genezen, adviseren we je om goed vooronderzoek te doen alvorens je op date gaat. Bekijk zijn of haar profiel volledig, stuur vele berichten naar elkaar over en weer of plan een tijdstip in dat jullie met elkaar een tijdje chatten. Kom te weten wie je voor je hebt. Als je op safe wilt spelen zorg er dan in ieder geval voor dat je al een keer gebeld hebt met elkaar. Voel je die klik? Heb je veel interesses die overeenkomen en kunnen jullie uren doorkletsen? Dan zou deze persoon wel eens de juiste voor jou kunnen zijn.

 

Iedereen heeft weleens een tegenvallende date gehad. Benieuwd naar jullie ervaringen. Hoe heb jij een tegenvallende date doorstaan? Laat het ons hieronder weten in een reactie.

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online