De meeste mensen lopen hier het liefst voor weg, want een blauwtje lopen voelt als een afwijzing. Sommige weerhouden zichzelf er zelfs van om de stap te wagen omdat ze bang zijn voor die ene afwijzing. Maar is een blauwtje lopen wel zo erg? Wij vertellen je graag waarom je dat risico weleens mag nemen.

 

Voorkom een blauwtje

Als je op internet gaat zoeken naar “blauwtje lopen” kom je op vele sites uit die je tips willen geven om dit te voorkomen. Tips zoals; merk signalen op, verspil geen tijd aan iemand, toon interesse en zelfs complete pakketten met zinnen die je moet zeggen om toch de ander over de streep te trekken. Waarom is er in onze maatschappij zoveel angst om een keer een blauwtje te lopen? Waarom moet de ander jou persé leuk vinden? Wees eens eerlijk naar jezelf, jij vindt toch ook niet iedereen aardig, aantrekkelijk of interessant? Waarom moet iedereen jou dan wel leuk vinden en durf je daardoor geen risico’s meer te nemen?

Een afwijzing pakken we vaak veel te persoonlijk op. De zoektocht naar liefde is iets kwetsbaars. Je moet je open durven stellen voor iemand. Wanneer iemand dan nee tegen jou zegt is dat pijnlijk. We gaan gek genoeg twijfelen aan ons zelf. Heb ik iets verkeerds gezegd? Ben ik wel leuk genoeg? Heb ik wel genoeg mijn best gedaan? Besef eens dat jouw dekseltje wellicht te groot was voor zijn of haar potje. Jouw potje komt echt wel voorbij. Bedank die persoon juist voor zijn eerlijkheid. Zo krijg je juist de kans en ruimte op/voor een echte liefde in plaats van doorsukkelen met iemand die eigenlijk niet echt interesse in je heeft.

 

Kom op voor wat je voelt

Door die ene nee die je in het verleden hebt ontvangen ben je wat voorzichtiger geworden. Je durft niet echt meer het initiatief te nemen. Je neemt een afwachtende houding aan. Zo zonde! Het is hoogtijd om het heft in eigen handen te nemen. Waarom?

  • Je kan je tijd en energie wel beter gebruiken. Al die tijd die je in spanning zit af te wachten tot er eindelijk wat gaat gebeuren is niet nodig. Misschien is de angst nog wel vervelender dan dat ene moment van afwijzing. Je denkt wellicht het voelt veilig om niets te zeggen maar ongemerkt maak je het zo alleen maar groter in je hoofd. Wees eerlijk en duidelijk dan weten jullie beide waar jullie aan toe zijn.
  • Cijfer jezelf niet weg. Door je gevoelens te negeren wijs je eigenlijk jezelf af. Want waarom mogen jouw gevoelens er niet zijn? Waarom hecht je meer waarde aan de angst voor de mogelijke gevoelens van een ander? Wees trouw aan jezelf en ben eerlijk.
  • Wanneer je te lang wacht ben je misschien wel te laat en verliest de ander interesse. Dit zou zo zonde zijn!

 

Het is zeker spannend maar wij zeggen durf het risico eens te nemen. Wat valt er te verliezen? Heb je een ervaring die je met ons wilt delen? Laat hieronder een reactie achter.

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online