Je kent het wel, die akelige stiltes tijdens een eerste date. Beide zijn jullie gespannen en daarom komt jullie date niet helemaal uit de verf. In je hoofd zoek je naar onderwerpen maar het lukt je niet om het gesprek op gang te houden. Stiltes, deze wil je natuurlijk voorkomen. Met de volgende gespreksonderwerpen ben je goed voorbereid en weet je het ijs te breken.

 

Heb je op de datingssite nog niet de moeite genomen om elkaar wat beter te leren kennen? Dan zouden wij beginnen met de volgende onderwerpen:

  • Werk

Voor de meeste mensen is werken een groot gedeelte van hun dagbesteding. Je bent vaker op je werk dan dat je thuis bent. Dan valt hier ook genoeg over te vertellen. Daarnaast is het leuk om te vragen wat iemand voor ambities heeft. Wat is je droombaan? Wie is je grote voorbeeld?
 

  • Familie

Heb je het werkpraatje gehad? Vraag dan eens naar zijn of haar familie. Een goede sterke band met familie kan veel zeggen over een persoon. Het geeft een goed beeld van de waarden van je date. En je weet gelijk hoeveel verjaardagen je af moet wanneer je besluit samen te gaan leven met deze persoon.
 

  • Hobby’s en vrije tijd

Peil eens goed waar de ander zijn vrije tijd aan besteedt. Matcht dit met jouw hobby’s? Dan is dit een win en heb je al een idee wat jullie de volgende date gaan doen. Een overeenkomst zorgt voor uren gesprekstof. Ga op zoek naar deze overeenkomst.
 

  • Verborgen eigenschappen

Wanneer je op durfjijmetmij.nl actief bent, heb je te maken met psychische problematiek. Het is goed om het hier kort even over te hebben. Bijvoorbeeld; Waar heb of had je last van? Hoelang al? Ben je in behandeling hiervoor? Etc. Wellicht vind je het spannend om het hierover te hebben maar je zal vast herkenning en begrip vinden bij elkaar. Je hebt tenslotte beide hiermee te maken. Weet wel dat je altijd goed naar je gevoel moet luisteren. Je hoeft enkel de dingen te delen die je ook echt wilt delen. Mocht het niet fijn voelen om dit te doen, dan doe je het niet.

 

Het standaard praatje gehad? Tijd om creatief te zijn:
 

  • Netflix

Iedereen heeft bijna een tv met Netflix tegenwoordig. We bingen wat af met elkaar. Vraag eens naar zijn favoriete serie of film? En waarom is dat? Heb je nog tips wat ik echt moet zien? Of komt er een serie aan die we samen kunnen kijken?
 

  • Dilemma’s

Een spelletje maakt de avond wat luchtiger. Geef je date twee opties waar hij of zij een keuze uit moet maken. Bijvoorbeeld; Koffie of thee? Ochtendmens of avondmens? Vakantie in eigenland of naar het buitenland? Warmte of kou? Joggingspak of mooie jurk? Op een speelse manier kom je zo veel te weten over de ander.

  • Een actueel onderwerp

Een actueel onderwerp is over het algemeen wat serieuzer. Zo kom je gelijk te weten of je date ook wat meer de diepte in kan gaan. Wat zijn of haar normen en waarden zijn en of hij of zij wel op de hoogte is van wat er speelt in de wereld. Door dit gespreksonderwerp weet je vaak al snel of je op hetzelfde niveau zit.

 

  • Geef eens een compliment

Ben je halverwege de date? Kom wat meer uit je hoofd en in het hier en nu door een compliment te geven. Belangrijk is dat je hierin wel oprecht bent. Geef alleen een compliment als je het ook echt zo voelt.

 

We hopen dat je wat hebt aan deze adviezen. Heb jij tips voor gespreksonderwerpen voor tijdens je eerste date? Laat het onder deze blog weten, door een reactie te plaatsen.

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online