Je hebt een profiel aangemaakt op een dating- of ontmoetingssite. Er ontbreekt alleen nog een passende foto. Uit onderzoek is gebleken dat een foto ontzettend belangrijk is voor het vinden van een goede match. Profielen zonder foto doen het niet goed, er wordt veel minder op geklikt. Hoe oppervlakkig het ook klinkt de meeste mensen worden aangetrokken naar een uiterlijk alvorens ze interesse hebben in het innerlijk. Zo ook op durfjijmetmij.nl. Hierbij wat tips voor de beste profielfoto. Waar wacht je nog op? Pak je camera er alvast bij.

Het maakt niet uit wie of wat je bent, je profielfoto moet een verpletterende indruk achterlaten. Dit omdat veel leden of bezoekers van datingplatformen niet verder kijken dan de eerste foto. Is een foto met een karper dan wel echt het juiste idee?

 

Tip 1: Zorg dat je goed zichtbaar bent

Een afbeelding van een cartoon vindt iedereen grappig maar je scoort er geen match mee. Durf een foto van jezelf te plaatsen en laat alle andere katten-, honden-, karper- en cartoonfoto’s achterwege. Daarnaast is het belangrijk dat de kwaliteit van de foto goed is. Geen geblokte, niet scherpe of overbelichte foto, waarbij je bijna niet kan zien wat de afbeelding nou voor moet stellen.

 

Tip 2: Plaats een foto van jou alleen

Hoe irritant? Je ziet een leuk profiel voorbij komen maar deze persoon heeft een afbeelding geplaatst met 2 vrienden erop. Wie van de drie is het nu? Daarnaast zet je ongevraagd zo ook anderen online. Vinden je vrienden dit wel oké? Probeer dit te voorkomen.  
 

Tip 3: Is jouw profielfoto actueel?

Die foto van 10 jaar geleden is een plaatje maar is dat nou wel een goed idee? Wellicht ben je wat voller geworden, heeft de tijd je wat rimpels bezorgd en heeft je haar een hele andere look gekregen. Je wilt telleurstelling op het eerste afspraakje voorkomen. Zorg ervoor dat je een recente foto plaatst, een foto waar je precies op lijkt.

 

Tip 4: Geef een goed beeld en wees jezelf

Draag je altijd een joggingspak? Sta dan niet in een mantelpakje op de foto. Wees lekker jezelf! Draag wat je fijn vindt maar zorg er wel voor dat je er verzorgd uitziet. Een foto wanneer je net je bed uit komt rollen is niet het beste idee. Hup die kam door je haren en die borstel door je mond voordat je breed lachend op de gevoelige plaat wordt vastgelegd. Daarnaast is het niet nodig om je foto te bewerken met leuke filters waarvan je misschien denkt dat die je net iets knapper maken. Puur natuur daar houden we van.

 

Tip 5: Kijk in de camera en lach

Wanneer je op de foto staat alsof je in de camera kijkt, krijgt de kijker het gevoel of je in zijn ogen kijkt. Het zorgt voor verbinding. Let op: op een selfie kijk je wellicht ook de camera in maar deze zijn bewezen minder succesvol. Vooral als man zijnde scoor je hier geen punten mee. Lachen op een foto is daarentegen echt een GO! Lachen wordt als charmant, vriendelijk en open beschouwd. Daarnaast straal je vreugde uit, dat doet het altijd goed.

 

Tip 6: Plaats meer dan 1 foto

Al is het gezegde; één beeld zegt meer dan duizend woorden, vinden wij dat je gerust meerdere foto’s kan plaatsen. Naast je profielfoto heb je op durfjijmetmij.nl nog een optie om meerdere foto’s te plaatsen(zelfs ook video’s). Wij raden je dit aan! Voorbeelden van extra foto’s die je hier kan plaatsen:  een close-up van je gezicht, een full body foto waarop je helemaal zichtbaar bent, een foto waarop je jouw hobby uitvoert, een foto van jouw favoriete vakantieland etc. Zo krijgt de ander een nog completer beeld van jou.

 

Wij zijn benieuwd of je al hebt ervaren of je profielfoto werkt ja of nee. Heb jij nog tips voor de beste profielfoto? Laat het ons weten door te reageren onder de blog.

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online