Spelletjes spelen kinderachtig? Zeker niet! Het is niet alleen leuk maar het is ook nog ontzettend goed voor je. Welke spellen je op dit moment in huis moet hebben? Wij hebben een mooi rijtje voor je gemaakt. Let’s play a game!

Voordelen

Spelen heeft ontzettend veel voordelen. Zo zorgt het voor ontspanning en ga je jouw stress te lijf op een leuke manier. Je vergeet even je zorgen van de dag. Ook zorgt het voor meer creativiteit, je mag je fantasie gebruiken en dit stimuleert je hersenen. Je leert van situaties op een speelse en luchtige wijze. Naast dit allemaal is het natuurlijk ook gewoon heel gezellig om onder het genot van een hapje en drankje de strijd aan te gaan tegen of met jouw vrienden. Een middagje lol verzekerd!


Top 5 spellen

Wij hebben een aantal leuke spellen voor je op een rij gezet. Durf jij het aan?

  1. 30 Seconds – Bordspel

Dit is één van onze favorieten. We kunnen het ons bijna niet voorstellen dat je niet bekend bent met dit bordspel. Je speelt 30 Seconds in teams. Heeft jouw team de beurt? Dan heb je 30 seconden te tijd om zoveel als mogelijk begrippen die op je kaartje staan te omschrijven. Bij ieder goed geraden antwoord mag je team een stap vooruit. Het team welk als eerste aan de finish verschijnt wint. We weten zeker dat je met je team veel lol zult beleven.

  1.  Halli galli

Dit is een kaartspel wat draait om een snel reactie vermogen. Je kan dit spel spelen met een groep tot zes personen. Ben je vingervlucht? Dan is dit spel echt iets voor jou. Je moet proberen om van een vrucht vijf dezelfde te hebben. Wanneer je dit hebt druk je heel snel op de bel, voordat één van je tegenspelers dit kan doen.  

 

  1.  Regenwormen

Snel en compact is wat past bij dit dobbelspel. Doordat het een klein doosje is, kan je het overal makkelijk spelen. Het duurt niet langer dan een halfuurtje en iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen. Verzamel jij de meeste regenwormen? Dan ben jij de winnaar.
 

  1. Wie ben ik?

Wanneer je geen budget hebt om een leuk spel aan te schaffen moet je creatief zijn. “Wie ben ik” is er zo één. Het enige wat je nodig heb is pen en papier. Maak velletjes ter grootte van een visitekaartje. Schrijf op ieder kaartje een naam van een bekend persoon, dit kan van alles zijn. Er wordt een stapel gemaakt. Elke speler krijgt een kaartje en weet niet welke naam hierop staat. Deze plak je op je voorhoofd. Het raden kan beginnen! Met gesloten vragen probeer je er achter te komen welke naam er op je voorhoofd staat. Ben je degene die het eerste weet wie je bent? Dan heb je gewonnen!
 

  1.  Kolonisten van Catan

Oké, oké, oké we wilden hem bijna overslaan omdat we denken dat iedereen dit spel wel eens heeft gedaan of het in de kast heeft liggen. Maar dat konden we toch niet maken om dit spel niet te benoemen. Het blijft een top spel. Zelf dorpen en steden bouwen om zo aan je punten te komen.  Naast het standaardspel zijn er vele varianten op de markt gekomen. Wellicht is het tijd om een nieuwe versie te proberen of de doos die in je kast staat nog eens af te stoffen.

 

We hebben nog iets leuks. Binnenkort geven we een flink aantal spelpakketten weg. Hou onze social media en nieuwsbrief dus goed in de gaten. (winnaars zijn al bekend gemaakt)

 

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online