De leukste musea om je date of vriend mee naartoe te nemen

De deur niet meer uitkomen tijdens deze regenachtige herfstdagen? Zonde! Al eerder gaven we je tips over herfstuitjes. Met stip op nummer 1 staat het bezoeken van een museum. Wij zochten daarom voor je uit; welke musea op het moment een echte hit zijn om met jouw date of vriend te bezoeken.

We beginnen met een tip van ons. Ben je een echte museum liefhebber? Dan is het zeker voordelig om een Museumkaart aan te schaffen. Ondanks dat er ook gratis musea zijn, moet je bij de mooiste, interessantste en grootste musea vaak intree betalen. En dit is niet mis tegenwoordig. Daarom een museumkaart. Een museumkaart kost 64.90 euro en hiermee kan je een jaarlang onbeperkt musea bezoeken. Een echte aanrader!
 

Naturalis - Leiden

Heb je weleens de wonderlijke wereld van Naturalis bezocht? Niet? Dan is het zeker de moeite waard om jouw vriend of vriendin hiermee naartoe te nemen. Een museum waar je alles kan ontdekken over de natuur van vroeger een nu. Met miljoenen insecten, vogels, dieren, planten, wetenschappelijke onderzoeken en met als klapstuk een reuze T.rex, is er een geweldige collectie om te bekijken.
 

Spoorwegmuseum – Utrecht

Op een entertainende manier leer je alles over hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met attracties, een theater en een uitgebreide tentoonstelling ben je hier een hele middag zoet. Het leuke aan dit museum is, dat alles plaatsvindt op een levensecht station. Leerzaam en een echte belevenis!
 

Nationaal Militair museum – Soest

Dit interactieve museum bevindt zich in de bosrijke omgeving te Soest. Naast dat je ontzettend veel leert over het militair onderdeel van defensie, vermaak je je prima met alle interactieve spellen waar je aan kan delen. Ook is er een grote collectie voertuigen te bezichtigen.

 

Kroller Muller Museum – Otterlo

Dit schitterende museum bevindt zich middenin het natuurgebied De Hoge Veluwe. Naast de uitgestrekte beeldentuin zijn er vele werken te zien van de grootste kunstenaars ter wereld. Onder andere een grote collectie van Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Mondriaan. Na het museumbezoek kan je nog een lekkere wandeling maken in het natuurgebied. Op zoek naar wilde hertjes.

 

Kunsthal – Rotterdam

Een museum met een wisselende collectie. Ieder kwartaal zijn hier andere exposities/tentoonstellingen te bezichtigen. Ze hebben namelijk geen eigen collectie. Zo komen er dus verschillende thema’s en soorten kunst aan bod. Benieuwd naar de komende tentoonstellingen? Neem dan eens een kijkje op hun website.
 

Nederlands Openluchtmuseum – Arnhem

De historische gebouwen zijn tijdens de herfst dan wel gesloten maar er is nog genoeg te beleven in het Nederlands Openluchtmuseum. Zo kan je mee met een rondleiding, die je alles leert over plukken, snijden, snoeien en oogsten in de boomgaard, zijn er speurtochten en lezingen en in de Canon van Nederland is er een interactieve tentoonstelling waarin de geschiedenis van Nederland wordt getoond.
 

Het Rijksmuseum – Amsterdam

En natuurlijk Het Rijksmuseum. Deze mag zeker niet ontbreken aan dit rijtje met leuke Nederlandse musea. Wellicht het bekendste museum van Nederland, als je hier nog nooit geweest bent moet je dit zeker een keer doen. De plek waar de grootste collectie van misschien wel de bekendste kunstenaars ter wereld zichtbaar is. Van Rembrandt van Rijn tot en met Johannes Vermeer. Weet wel dat dit museum in het midden van de stad is gevestigd. Dat betekent dat je beter het openbaar vervoer kan gebruiken. Parkeren in Amsterdam is namelijk erg duur.

 

Reageren (1)
Bekijk alle reacties
Fbj-1967
2022-11-11 17:10:27
Ik wil naar de tentoonstelling in het West Fries museum in Hoorn. Ga met de auto van Heiloo naar Hoorn, wie wil mee, groet Frank
Ontmoet anderen online