Heb je een eerste date gepland staan? Goed zo! Natuurlijk komen er wat zenuwen bij kijken. Hierdoor kan je soms dingen zeggen die je beter niet had kunnen zeggen. Begin met een goede start, wij hebben de No Go´s (die je dus beter kan vermijden) voor je op een rijtje gezet.
 

“Het maakt mij allemaal niet zoveel uit”

Afwachten lijkt veilig maar een beetje initiatief nemen kan echt geen kwaad. Vraagt je date waar zullen we afspreken? En hoe laat? En je antwoordt twee keer; “Het maakt mij allemaal niet zoveel uit”, dan scoor je geen punten. De meeste mensen houden er namelijk niet van als de ander geen mening heeft of deze niet durft te uiten. Duidelijk je mening aangeven, straalt zelfvertrouwen uit. Dit wordt vaak aantrekkelijk gevonden. Wanneer je alleen bent maak je ook zelf beslissingen, waarom verandert dit als die ander erbij is? Oke, oke je hoeft je mening niet door te drukken maar wees eerlijk en duidelijk. Alleen zo kan de ander jou echt goed leren kennen.
 

Praten over exen

Wellicht ben je nog steeds goede vrienden met je ex en heb je net de leukste avonturen meegemaakt met deze persoon of heb je juist vervelende dingen met je ex gedeeld. Als je denkt dat het een goed idee is om het gespreksonderwerp ex aan te snijden tijdens jouw date, dan heb je het mis. Probeer verhalen over jouw ex, zowel de goede als de slechte, te vermijden. Het kan namelijk overkomen dat deze persoon nog te veel in je leven is en dat er daardoor geen ruimte is voor jouw date. Een afknapper dus.
 

“Daar zitten we dan”

Ik denk dat dit zinnetje één van de meest gezegde zinnetjes is tijdens een date. Wanneer er een ongemakkelijke stilte valt, wordt er zomaar iets gezegd. “Daar zitten we dan” is dan iets waar de ander helemaal niets mee kan. Stel liever een vraag!
 

“Hoeveel kinderen wil je?”

Ho, ho, ho.. Deze vraag is echt niet gepast tijdens een eerste date. Zo’n groot en gevoelig onderwerp moet je altijd een beetje voorzichtig mee zijn. Stel je voor dat je deze vraag stelt en de ander weet dat hij/zij geen kinderen kan krijgen, dan breng je deze persoon in een vervelende situatie. Voel daarom altijd eerst aan of er al een klik is en kom dan uiteindelijk een keer op dit onderwerp mocht je daar behoefte aan hebben. Let dan zeker op hoe je deze vraag stelt. Doe dit tactvol.
 

Non-verbale communicatie

Vind je wat de ander vertelt saai en niet interessant? Dan zeg je dit niet uit beleefdheid. Maar heb je er weleens over nagedacht dat je met jouw non-verbale communicatie dit antwoord ook over kan dragen? Wees je bewust je lichaamshouding, de gezichten die je trekt en probeer niet te vaak te gapen.
 

Tenslotte gelden natuurlijk ook tijdens een date gedragsregels, die altijd in het dagelijks leven ook gelden. Wees galant, vriendelijk en beschaafd. Ook als je andere idealen, overtuigingen of ideeën hebt dan de ander. Respect is het allerbelangrijkste. Succes!  

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online