Na een prachtige zomer is officieel de herfst ingegaan. Het kwik zakt weer langzaam en de vrolijke zomerkleding maakt plaats voor de (regen-) jas  De herfst vinden de meeste mensen de minst gezellige maand, maar met tips van ons kom je deze knusse maanden wel door! Wij hebben de leukste herfstactiviteiten speciaal voor jou op een rij gezet.


Tip 1: Bezoek een museum

Nederland beschikt over honderden musea. De herfst is het perfecte moment om eens cultuur te gaan snuiven. Informatief, inspirerend en vermakelijk. En voor ieder wat wils. Leuk weetje er zijn een flink aantal musea gratis te bezoeken of hebben momenten waarop dit gratis kan. Is het een regenachtige dag? Kom dan van die bank en bezoek een museum.
 

Tip 2: Verbeter je fotografie skills

Wanneer de groene blaadjes aan de bomen transformeren in geel, oranje en rood ontstaan er de meest kleurrijke taferelen. Perfect om mooie plaatjes te schieten. Naast de prachtige bomen is er nog veel meer te ontdekken in de natuur. Tal van paddenstoelen, insecten en dieren. Trek er op uit met je camera of je telefoon om dat perfecte plaatje vast te leggen.
 

Tip 3: Boswandeling

Zoals we bij tip twee al aangaven ziet de natuur er tijdens de herfst schitterend uit. Waarom zou je daar niet van genieten? Trek je wandelschoenen en (regen-)jas aan en zoek een mooie wandelroute uit. Zo ben je actief bezig en de frisse buitenlucht helpt je ook nog eens om je gedachten te verzetten. Vergeet niet om wat lekkers mee te nemen. Laat het budget het toe om iets te eten/drinken bij een knus restaurantje of foodtruck langs de route? Wij zeggen doen!

Ben je lekker creatief? Vergeet dan niet om wat herfstmaterialen mee te nemen zodat je thuis een leuk herfststukje kan maken.
 

Tip 4: Maak een spookachtige lamp

Een middagje creatief bezig zijn met een vriend of vriendin? Haal dan eens een paar pompoenen in huis. Een pompoen is een typisch herfstproduct. Van deze pompoen kan je een lamp maken. Was de pompoen eerst goed. Snij dan de bovenkant eraf in een cirkel. Maak de pompoen open en haal alle zaden en pulp eruit. Maak de wanden goed schoon met een lepel. Snij nu een leuk figuurtje in de wand zodat er een gat ontstaat. Plaats een waxinelichtje in het midden van de pompoen. En voilà, je hebt zelf een nieuwe herfstachtige lamp gemaakt.
 

Tip 5: Appels plukken

Eind september is het de beste tijd om die heerlijke verse appels en peren van de bomen te halen. En daar kunnen de telers wel een handje bij gebruiken. Door heel het land zijn er appel- en perenboomgaarden die zelfplukdagen organiseren. Naast dat je lekker in de buitenlucht bezig bent, leer je ook nog eens veel over deze heerlijke vruchten en over tuinieren. En nog een leuk feitje; deze bezigheid is budgetproof. Je mag voor 2,50 euro al een kilo appels meenemen om thuis van te genieten en lekkere recepten van te maken. En zeg nou zelf, met herfstachtig weer lusten we allemaal en stuk versgebakken appeltaart.
 

Tip 6: Ga naar de bibliotheek

Niets is lekkerder om tijdens een regenachtige dag te verdwijnen in een boek. Heerlijk! Haal een goed boek in huis door naar de bibliotheek te gaan. Naast het grote aanbod organiseren bibliotheken ook leuke evenementen en activiteiten. Ook is het een leuke ontmoetingsplek. Win-win-win.
 

Tip 7: Kerstshow bekijken in het tuincentrum

Nog maar 3 maanden tot kerst! Kan je ook niet wachten op deze gezellige tijd? Meestal kan je vanaf eind oktober al genieten van mooi ingerichte tuincentra. Een echte kerstman, kerstballen, kerstdorpen, sneeuw en heel veel lichtjes. Je komt helemaal in kerstsferen. Een gezellig uitje met een vriend of vriendin. Wie weet verkopen ze nog iets om aan jouw kerstcollectie toe te voegen.

 

Tip 8: Halloween

En deze feestdag mogen we niet vergeten; Halloween. Een feestdag die uit de VS is over komen waaien. Op 31 oktober kan je weer helemaal uitgedost langs alle deuren om snoepjes te verzamelen. Weet je al welk kostuum je aandoet?

 

Heb jij nog een leuke tip om de herfstmaanden net wat leuker te maken? Deel hem hieronder!

 

 

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online