De zomer is aangebroken. De korte broeken en rokjes mogen weer uit de kast en we zijn veel vaker buiten te vinden. De zomer is bij uitstek het perfecte jaargetijde om op zoek te gaan naar jouw nieuwe liefde. Een beetje flirten met die ene leuke dame of knappe heer die naast je zit op het terras kan zeker geen kwaad. Trek die stoute schoenen eens aan!

Wat is flirten eigenlijk? We zochten het op in de Dikke van Dale. Hier wordt als beschrijving gegeven: “Zich versierderig gedragen zonder serieuze bedoelingen”. Andere woordenboeken geven aan: “Avances maken”, “Laten merken dat je iemand aantrekkelijk vindt” of “Vrijblijvend een ander het hof maken.” Het woord vrijblijvend verklapt al dat we er niet te zwaar aan moeten tillen. Het is een ongedwongen nonchalante manier om iemand te laten merken dat je interesse hebt in hem of haar. Neem het dus niet te serieus maar maak er meer een grapje of een spel van.

Nu vraag je misschien wel af, hoe moet ik flirten? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet. Subtiel en oprecht. Durf jij het aan om hiermee aan de slag te gaan?
 

  1. Maak oogcontact

Voordat je iemand in de ogen kan kijken is de eerste stap; in de buurt te komen van je crush(persoon waar je een oogje op hebt). Zorg ervoor dat je in het gezichtsveld van deze persoon komt. Doe dit subtiel. Dan kies je en moment om oogcontact te maken, dit kan meerdere keren zijn. Oogcontact is intiem en laat de ander denken dat je zelfvertrouwen en interesse hebt. Let er op dat je niet gaat staren, maar dat je de blik lang genoeg vasthoudt om zijn of haar aandacht te trekken.
 

  1. Smile!

Eindelijk hebben jullie oogcontact, dan is het wel handig om speels of lief te glimlachen. Dit nodigt uit! Een glimlach is een visitekaartje voor een goed gesprek. Vooral wanneer je lacht met je tanden bloot, dit is wetenschappelijk bewezen.
 

  1. Trek de stoute schoenen aan

Aan de blik die de ander gegeven heeft, heb je vast al kunnen opmaken of hij/zij/hun interesse in je heeft. Het is een risico maar durf eens op je crush af te stappen. Zowel mannen als vrouwen vinden het aantrekkelijk als iemand initiatief neemt en zelfverzekerd durft te zijn.

 

  1. Start met een goede openingszin

We weten het, deze is lastig! Want wat valt nu in de smaak bij je crush? Een compliment, een opmerking over het weer of de plek waar je bent? Of stel je je gewoon voor? Zorg ervoor dat je in ieder geval dichtbij jezelf blijft. Meer tips voor digitale openingszinnen? Je leest het hier.

 

  1. Spannend? Vraag je vrienden om hulp!

Vind je het spannend om op iemand af te stappen? Zoek dan een vriend die je wilt helpen, ze noemen dit ook wel een wingman. Ga samen een praatje met de persoon maken waar je een oogje op hebt. En wanneer je vriend denkt dat je het wel aankan, zal hij het gesprek verlaten. Dan is in ieder geval voor jou het ijs gebroken.

 

  1. Let op je lichaamstaal

Lichaamstaal is misschien nog wel duidelijker dan het woordelijke gesprek zelf.  Let hier dus op. Zorg voor een open houding. Een rechte rug, twee voeten stevig op de grond, je handen zijn actief en je kijkt je crush aan. Let op: zeker geen armen over elkaar. Dat nodigt niet uit. Daarnaast is het ook goed om je crush te spiegelen in lichaamstaal. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat is als prettig wordt ervaren.
 

  1. Speel met je haar

Deze tip is alleen voor dames met langere haren. Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer je met je haar friemelt je oprecht geïnteresseerd bent in de persoon met wie je een gesprek voert. Dus het is zeker een goede move om tijdens het gesprek af en toe met je haar te spelen.

 

  1. Humor humor humor

We gaven eerder al aan dat een glimlach je visitekaartje is. Hoe leuk is het als jullie beide heel goed kunnen lachen met elkaar? Gooi er dus af en toe een grapje in en vergeet ook zeker niet om te lachen om de grapjes van je crush. Daarnaast mag je jouw crush ook best een beetje plagen. Want je weet wat ze zeggen: plagen is kusjes vragen.
 

  1. Mysterieus

Wees open maar laat niet het achterste van je tong zien. Geef iemand de ruimte om meer informatie van je te verlangen. Een goede zin om te gebruiken is dan: “Dat vertel ik je later wel”.

 

  1. Geef een compliment

Deze werkt alleen als je oprecht bent. Vind je dat je crush mooie ogen heeft? Zegt dit dan! Maar het hoeft natuurlijk niet altijd over het uiterlijk te gaan. Een interessante hobby of een mooie eigenschap is ook het benoemen waart. Ga niet strooien met complimenten want dan verliest het zijn kracht.

 

Nog een kleine tip nog van ons. Wanneer je met een grote groep mensen bent is het niet handig om je flirt trukendoos tevoorschijn te halen. Hierdoor kan je crush zich ongemakkelijk gaan voelen. Heb jij nog tips waarmee je deze lijst wilt aanvullen? Reageer dan hieronder!

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online