De zomer is officieel begonnen, yes! De zon gaat zich vaker laten zien en het kwik zal gaan stijgen. Dat betekent dat we lekker vaak naar buiten kunnen. We hebben daarom een top 10 leukste zomeruitjes voor je gemaakt. Even geen inspiratie wat je met je vriend of vriendin moet ondernemen? Pak dan dit budgetproof lijstje erbij.
 

  1. IJsje eten op het strand

We starten met een cliché. Zon, zee en strand zijn onlosmakelijk verbonden met de zomer. Mocht het toch niet in je opkomen is dit een reminder. Zorg ervoor dat je op tijd vertrekt zodat je alle andere badgasten voor bent. Vergeet je zonnebrand niet.
 

  1. Bezoek een vlindertuin

Met geluk zie je een koolwitje voorbij fladderen maar wanneer je het niet aan het toeval wilt overlaten bezoek dan eens een vlindertuin. Samen met jouw vriend of vriendin wandel je door de tropische tuin. Verwonder je over de kleurrijke insecten. Vergeet niet om foto’s te maken.
 

  1. Ga het water op

Blaas een rubberbootje op of huur een kajak bij een mooi natuurgebied, zoals bijvoorbeeld de Biesbosch. Niets lekkerder dan op het water dobberen. Neem een tas vol lekkere hapjes en drankjes mee om af en toe te picknicken aan wal. Veel plezier!
 

  1. Bezoek een foodtruckfestival

Wanneer het kwik stijgt rollen de foodtrucks uit de loodsen. Ieder weekend wordt er wel in het land een foodtruckfestival georganiseerd. Gezellig en nog lekker ook! Is jouw budget niet zo toereikend, neem dan je drinken zelf mee.
 

  1. Aanschouw de sterrenhemel

Tijdens die zwoele zomeravonden zijn we graag buiten. Ga op zoek naar een fijn plekje waar je jouw kleed kan uitrollen. De beste plek is een plaats waar weinig licht en lampen zijn. Zo kan je het beste de sterrenhemel aanschouwen. Kan je de grote en kleine beer ontdekken?
 

  1. Ga op zoek naar de schat

Heb je wel eens gehoord van geocaching? Ontzettend hip en nog leuk ook. Het is een avontuurlijk spel waarvoor je enkel een GPS of Smartphone nodig hebt. Download de app, verdiep je in de spelregels en kies een cache(schat) uit. Ga samen op schattenjacht! Meer informatie vind je hier(www.geocaching.nl).
 

  1. Rollend het weekend in

Terug van weggeweest. Weer helemaal hip, de rollerskates. Ga er samen of met een clubje vrienden op uit. Beschermers aan, rollers onder je voeten en muziek in je tas. Sportief maar ook gezellig!
 

  1. Bezoek een pluktuin

In plaats van de bloemist of supermarkt kan je er ook voor kiezen om eens een pluktuin te bezoeken. Pluk vers fruit van de bomen of stel je eigen veldboeket samen. Je leert daarnaast ook veel over de natuur en je bent lekker buiten. En fijn om te weten, door heel het land zijn er pluktuinen te vinden.
 

  1. Kampeer in je eigen tuin

Geen budget om op vakantie te gaan? Zet dan je tentje eens op in je eigen tuin. Je zal je tuin nu op een hele andere manier ervaren. Er is toch niets leukers dan wakker worden in de frisse buitenlucht?
 

  1. Doe mee aan een buitensport training

Een beetje beweging is voor iedereen een must. Waarom dit niet combineren met je beste vriend of vriendin? Met de zomerse temperaturen is het geen straf om buiten aan de slag te gaan. Doe eens mee aan een buiten bootcamp of duik de rivier in voor een pittige zwemtraining.

 

Heb jij nog tips voor leuke zomeruitjes die we niet mogen missen? Reageer hieronder.

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online