We weten het.. Januari kan als de aller langste maand voelen. De donkere en koude dagen lijken voorbij te kruipen. Na alle gezelligheid van de maand december ben je misschien wel in een gat gevallen. Maar de laatste 6 weken van de winter hoef jij je niet te vervelen. Want hierbij wat winteruitstapjes op een rij!

 

  1. Schaatsen

De winter het perfecte seizoen om de schaatsen weer eens onder te binden. Soms hebben we geluk en kunnen we ons vermaken op natuurijs. Maar mocht dit nou niet het geval zijn, zijn er ook voldoende indoorhallen of synthetische ijsbanen te vinden. Lekker actief bezig zijn met een vriend of vriendin. En wellicht top je de dag ook nog even af met een warme chocolademelk met slagroom.

 

  1. Bezoek een alpacaboerderij

Een alpaca, je weet wel, zo’n ontzettend schattig dier. Door heel Nederland zijn er alpacaboerderijen te vinden. Breng eens een bezoekje. Wist je dat er mooie dingen gemaakt worden van de vacht van een alpaca? Ontzettend zachte wol, heerlijk voor een muts of sjaal. Neem je date eens hiermee naartoe, daar scoor je vast pluspunten mee.

 

  1. Bezoek een foodhall

In iedere stad is er tegenwoordig wel een foodhall te vinden. Er wordt van allerlei lekkers aangeboden. Van street food, kazen en kibbeling tot exotische gerechten en de meest unieke delicatessen. Niks is verplicht. Je doet nieuwe recept ideeën op en je kan nog wat producten meenemen voor thuis. Je kan op deze manier ook helemaal zelf bepalen hoeveel geld je uitgeeft. Het is een indoormarkt maar dan met net iets meer beleving.

 

  1. Een kop koffie maar dan net even anders

Even zin in een goede bak koffie? Trek eropuit en bezoek een koffietentje waar een echte barista een perfecte Ristretto of Latte Macchiato voor je maakt. Misschien met een lekkere versnapering erbij. Naast de standaard koffietentjes zijn er ook vele unieke plekken te bezoeken. Wat dacht je van een kattencafé. Hier drink je jouw bakje tussen de lieve pluizenbollen.

 

  1. Bezoek een bibliotheek

Een boek lezen bij de kachel met een kop thee is toch heerlijk ontspannen? Ga eens naar de bieb en neem een aantal boeken mee om thuis in te verdwijnen. Wist je dat een bibliotheek regelmatig evenementen organiseert waar je veelal gratis aan kan deelnemen? De perfecte plek om gelijkgestemden te leren kennen.

 

  1. Winterbbq

Organiseer eens samen met jouw vrienden een winterbbq. Lekker eten op de gril doet het natuurlijk al gauw goed. Maar waarom zou je dit niet in de winter doen? Een vuurkorf met een knisperend vuurtje erbij, wat marshmallows, dekentjes en warme thee of chocolademelk, klinkt toch heel gezellig?

 

We hebben onze best gedaan om weer een aantal budgetproof ideeën op te stellen. Heb je nog meer ideeën die zeker niet aan deze lijst mogen ontbreken? Laat ze hier achter, onder deze blog.

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online