Heb je de Netflix-hit Love on the Spectrum al gezien? De docu-serie waarin een groep jong volwassenen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis) op zoek gaan naar ware liefde. Want liefde is er voor iedereen. Deze zoektocht is vastgelegd en geeft je een bijzondere inkijk in hoe deze mensen, die gediagnostiseerd zijn met ASS, omgaan met alle uitdagingen die bij het zoeken van liefde horen. En goed nieuws; er is onlangs een tweede seizoen online gekomen. Heb jezelf te maken met ASS? Lees dan verder voor wat datingtips!

 

Als je de onderzoeken mag geloven zijn personen met ASS vaker single dan niet autistische personen. Ook komt er naar voren dat veel mensen bang zijn niet aan de verwachtingen te voldoen omdat autisme soms wat uitdagingen met zich meebrengt. Wel staat bijna iedereen open voor het vinden van die ene liefde. Je hebt dan misschien niet de beschikking over een speciale datingcoach zoals de mensen uit de Netflixserie, maar je kan wel lid worden van Durfjijmetmij.nl. De ideale plek waar je gelijkgestemden vindt, omdat iedereen te maken heeft met psychische problematiek.

 

Staat er een date in de planning en heb je te maken met autisme? Hierbij een aantal tips zodat je voorbereid bent:

1. Als je een profiel hebt aangemaakt op een datingplatform, is het goed om met jezelf af te spreken van wanneer tot wanneer je hiermee bezig bent. Maak een planning zodat je het kan afsluiten op andere momenten. Zo ben je er niet de hele dag mee bezig.

2. Neem de tijd. We snappen dat je enthousiast bent, maar het is belangrijk om te luisteren naar je gevoel. Wil je toch nog even wachten met afspreken of zit je even niet lekker in je vel? Spreek dit uit en kijk samen naar een oplossing. 

3. Bereid je voor. Misschien ben je bang voor stiltes? Zorg er dan voor dat je wat vragen hebt voorbereid zodat je die ongemakkelijke stiltes kan voorkomen.

4. Kom zelf met voorstellen. Dat wil zeggen als het moment daar is dat er een date gepland moet worden, kom je met een voorstel. Zo heb je in ieder geval controle over de plaats, het moment en de activiteit. Doe dan vooral iets wat je fijn vindt en waar je je prettig voelt.

 

Ook hebben we een aantal tips voor wanneer je op date gaat met iemand met autisme. Zo ben je goed voorbereid en maak je het de ander makkelijker:

1. Plan schriftelijk de date in zodat de dag en tijd voor iedereen altijd duidelijk is.

2. Houd je aan de afspraken, kom op tijd en las geen lastminute veranderingen in.

3. Bezoek een rustige plek in plaats van die drukke kroeg, beperk het aantal prikkels. Een wandeling voor een eerste date, is al helemaal goed.

4. Spreek 1 op 1 af. Geen extra persoon waar hij/zij rekening mee hoeft te houden.

5. Sta er niet van te kijken dat de ander om duidelijkheid vraagt. Wees eerlijk en praat er niet omheen.

 

We zijn benieuwd of je wel eens aanloopt tegen uitdagingen tijdens jouw zoektocht naar liefde. Laat het ons weten! Reageer onder deze blog.

 

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online