Het eerste lentezonnetje laat zich zien, we krijgen zin om van de zon te genieten! Perfecte timing om plannen te maken voor de zomervakantie. Ga je voor het eerst met je nieuwe liefde op avontuur? Super leuk natuurlijk maar ook spannend. Een echte relatietest: vierentwintig zeven op elkaars lip. Om jullie eerste vakantie samen goed te laten verlopen hebben we wat tips voor je op een rij gezet.
 

  1. Maak de perfecte keuze voor een nieuwe vakantiebestemming

Wellicht vind je het spannend, een eerste reis maken samen. Heb je er over nagedacht dat je ook kan kiezen voor een korte stedentrip? Of een weekendje weg in de natuur van ons eigen kikkerlandje? Je hoeft niet gelijk drie weken met elkaar eropuit te trekken natuurlijk. Het is belangrijk dat je hier eerlijk over bent. Daarnaast raden we je aan om een vakantiebestemming uit te kiezen waar jullie beide nog niet geweest zijn. Geen oude herinneringen. Een nieuw canvas die jullie samen kunnen inkleuren.
 

  1. Wat zijn jullie verwachtingen?

Oké, dit is wel dé belangrijkste tip. Wat zijn jullie verwachtingen? Praat hier over, zet ze op papier. Duidelijkheid is hierin belangrijk. Want als je andere verwachtingen hebt dan je partner krijg je teleurstellingen en die wil je juist niet tijdens jullie eerste reis samen. Bespreek alles en wees ook eerlijk. Lig je liever op het strand of hou je van een actieve vakantie? Wil je een verre reis of neem je liever een bezoekje bij één van de buurlanden? Wil je met de auto of gaan jullie vliegen? Zijn er angsten of tekortkomingen waar jullie rekening mee moeten houden? Zijn er dingen die je persé wilt doen op die ene vakantiebestemming? Maak een plan waar jullie beide blij van worden.

 

  1. Niet alles is rozengeur en maneschijn

Denk vooral niet dat de hele vakantie rozengeur en maneschijn zal zijn. Hoge verwachtingen zijn een no go. Voel je op vakantie wat irritatie of hebben jullie een meningsverschil? Dat hoort erbij! Focus je vooral niet op deze vervelende momenten. Jullie zijn twee individuen, je kan nooit 100% hetzelfde zijn. Het is helemaal gezond om tegen verschillen aan te lopen. Wees hier dus op voorbereid.

 

  1. Een nieuwe, spannende activiteit  samen beleven

Ben je wel iemand die van Adrenaline houdt, dan is deze tip op jouw lijf geschreven. Wanneer je iets indrukwekkends of nieuws meemaakt waarbij je intense gevoelens ervaart, blijft je dat je hele leven bij. Als je zo’n ervaring deelt met iemand, is dit een unieke verbinding. Je zult dichter tot elkaar komen.

 

Nog wat korte tips van ons:

  • Maak heel veel foto’s. Wellicht is het de liefde van je leven. Hoe leuk is het als jullie beide bejaard zijn, terug kunnen kijken op heel veel fotomateriaal. Deze foto’s brengen je terug naar jullie eerste vakantie samen.
  • Leg je telefoon weg. We weten dat dit moeilijk is, maar niets is irritanter dan met iemand tijd doorbrengen die meer aandacht heeft voor zijn telefoon dan voor jou. En daarbij mis je de mooie momenten van jullie vakantie.
  • Neem wat tijd alleen. We snappen dat je graag de hele dag doorbrengt met je nieuwe liefde. Maar het is ook verstandig om af en toe wat tijd alleen door te brengen. Zodat je alle momenten samen even kan verwerken.
Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online