Ai, is je hart gebroken en heb je last van liefdesverdriet? Bijna niets is zo pijnlijk. Of het nou komt doordat jullie samen de keuze maken dat de relatie niet werkt of dat de ander jou toch niet ziet staan. Het maakt niet uit, het doet pijn. Hoe donker en moeilijk het ook lijkt, na regen komt er echt weer zonneschijn. Volgens onderzoek sneller dan je nu zult geloven. Wij geven je een aantal tips om sneller van je luddevedu (liefdesverdriet) af te komen.

 

Cold Turkey

Volgens psychologen is het, het beste om al het contact te verbreken na een break-up. Even helemaal geen contact meer met je voormalig liefdespartner. Het klinkt misschien heftig en wellicht wil je heel graag vrienden blijven, maar dit is in het begin niet efficiënt. Het is belangrijk om eerst los te komen van deze persoon. Ruimte in je hoofd te krijgen. Geen appjes, belletjes, uren social media checken en geen oude foto’s laten rondslingeren van jullie samen.  Je hersenen moeten ook wennen aan het feit dat deze persoon in het vervolg niet meer in je leven zal zijn. Ze zullen je al vaak genoeg laten terug denken een jullie momenten samen. Dit omdat wanneer je verliefd bent je zoveel gelukshormonen aanmaakt dit je nadien blijft verlangen naar dat super fijne gevoel. Iedere keer dat je weer denkt aan zijn zo’n moment, maak je de wond weer open en wordt je getriggerd. Maak het niet te moeilijk voor jezelf. Verbreek dus al het contact en stimuleer jezelf aan andere dingen te denken.

 

Maak een lijstje

Wist je dat je brein beter is in het onthouden van goede dingen dan slechte dingen? Je staart je wellicht blind om de mooie momenten, maar dat jullie wekelijks ruzie hadden ben je bijvoorbeeld even vergeten. Maak eens een lijstje van alle nadelen die je ervaarde wanneer je in je relatie zat. En schrijf daarnaast alle voordelen eens op van jullie relatiebreuk. We weten zeker dat het oplucht en je duidelijkheid geeft.

 

Zorg goed voor jezelf

We snappen dat je het liefst huilend met een zak chips, een reep chocolade en een romcom op de bank je tijd wilt doorbrengen, maar dit is niet de manier waarop je je beter gaat voelen. Zorg goed voor je lijf. Eet gezond! Veel groenten en fruit en beperk de hoeveelheid suiker die je tot je neemt. Het is bewezen dat dit allemaal invloed heeft op je hormoonhuishouding en dus je gemoedstoestand. Daarnaast is het belangrijk om te blijven bewegen. Wist je bijvoorbeeld door een rondje te hardlopen je endorfine aanmaakt waardoor je minder sombere gevoelens ervaart? Probeer het eens! Ook is het belangrijk om met compassie naar jezelf te kijken. Wees een beetje liever voor jezelf.

 

Laat je gevoelens toe

Een relatiebreuk is altijd verdrietig. Laat dit verdriet er dan ook even zijn. Onderdrukken van emoties zal juist het verwerkingsproces vertragen. Spreek met jezelf een paar momenten af dat je even verdrietig mag zijn. Dat je wellicht je tranen ook even laat lopen. Dat lucht op. En na zo’n moment herpak je je weer en ga je door met je leven. Je zal zien met de tijd heb je steeds minder van deze momenten.

 

Laat je vlinders fladderen

We snappen dat je hoofd niet staat naar een nieuwe liefde. Maar uit onderzoek is gebleken dat het wel helpt om over je liefdesverdriet heen te komen. Nu het weer kan en mag, waarom zou je niet af en toe flirten met de leuke mensen die je tegenkomt? Niks mis mee!

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online