Vind je het leuk om met je vrienden evenementen te bezoeken maar laat je budget het niet altijd toe? Goed nieuws er zijn best wat grote evenementen waar je gratis naartoe kan. Benieuwd welke? Wij zetten de leukste voor je op een rijtje.

 

  1. Koningsdag – 27 april

In ieder dorp of stad wordt er wel iets leuks georganiseerd waar je naartoe kan. Een vlooienmarkt, oudhollandse spelletjes en livemuziek. Ben je meer van de grote feestjes? Dan zijn er een aantal alternatieven waar je naartoe kan, bijvoorbeeld:

  • Royal Dutch te Eindhoven
  • Kingsize te Arnhem
  • Deventer Koningsfestival
  • Gramdioze Koningsdag te Alkmaar
  • The life I live te Den Haag
  • Tilburg Zingt

 

Bevrijdingsfestivals - 5 mei

Ieder jaar wordt op 5 mei de vrijheid gevierd. Door het hele land zijn er bevrijdingsfestivals waar je gratis naartoe kan. In 14 steden vinden er ruim 300 optredens plaats. De hoofdacts die nu bekend zijn, zijn Tabitha, Meau en Froukje. Deze dames zijn dit jaar de ambassadeurs van de vrijheid. Ben jij erbij?
 

Breda Jazz Festival – 18 mei

Ben je dol op jazz? Dan is wellicht dit event iets voor jou. Van 18 t/m 21 mei in Breda, de 51ste editie van het Breda Jazz Festival. Vier dagen lang live muziek door nationale en internationale artiesten op podia, verspreidt door de binnenstad van het gezellige Breda. De optredens in de buitenlucht zijn gratis toegankelijk.

 

Wantijpop - 10 juni

Het gratis muziekfestival voor alle leeftijden. Wantijpop vindt plaats in Dordrecht in het Wantijpark op zaterdag 10 juni van 13:00 uur tot 23:00 uur. Met verschillende areas, sfeervolle locatie, lekker hapjes, drankjes en grootse artiesten. Het programma voor 2023 is bekend. Dit jaar verschijnen op het podium: Antoon, Waylon, Froukje en Jaap Reesema. Nu hopen op mooi weer. Zet hem in je agenda!

 

Food(truck)festivals 2023

Kraampjes of trucks met de lekkerste delicatessen en versbereide maaltijden. Van een hamburger van de gril, de meest culinaire snacks uit de frituur of verse sushi. Op een foodtruckfestival tref je het allemaal. Entree is over het algemeen gratis maar let op de hapjes en drankjes zijn over het algemeen wat duurder. Naast lekker eten is er vaak gezorgd voor de nodige entertainment. Een aantal voorbeelden van foodtruckfestivals die je moet bezoeken:

  • Rollende Keukens te Amsterdam 1721 mei
  • TREK festival, diverse locaties en data
  • Lepeltje lepeltje, diverse locaties en data

 

Metropolis festival te Rotterdam

Dit jaar op 2 juli in het Zuiderpark te Rotterdam, Metropolis festival. Valt dus niet helemaal in de lente maar we konden je deze niet onthouden. Een muziekfestival waar veelbelovend talent een podium krijgt. Verrassende (internationale) bands en acts van hoge kwaliteit waar je samen met zo’n 35.000 andere bezoekers van kan genieten.
 

Vorig jaar gaven we je al een aantal tips voor gratis zomerevenementen. Deze evenementen worden ook dit jaar georganiseerd. Benieuwd welke het zijn? Je leest het hier. Ben je van plan om één van onze aanbevelingen te bezoeken? Laat het ons weten onder deze blog!

Reageren (1)
Bekijk alle reacties
Winn
2023-04-19 18:22:58
Zoeken een vriend om vriendschap , date en later misschien een vaste relatie. EINDHOVEN
Ontmoet anderen online