Ben je op zoek naar contact maar afspreken hoeft voor jou niet zo nodig? Een luisterend oor is al genoeg? Dan is wellicht een penvriend wat voor jou. Een vriend waarmee je op regelmatige basis brieven over de post, email of social media uitwisselt. Met name een handgeschreven brief is een geluksmoment voor zowel de schrijver als de ontvanger. Maar waar vind je een penvriend?
 

Een handgeschreven brief waar je echt je best op hebt gedaan. Geen vluchtig berichtje die je snel intikt op je telefoon. Echt even moeite doen voor de ander. Dat willen we toch allemaal wel?  Daarbij komt dat het niet uitmaakt of je aan de andere kant van de wereld woont. Iedereen kan je een brief sturen zonder dat je er uren reistijd mee kwijt bent. Daarnaast is een brief iets tastbaars. Je kan hem bewaren als een dierbare herinnering voor altijd. Tenslotte is het ook nog een therapeutische manier om met aandacht op papier te zetten wat je voelt. Wij zien alleen maar voordelen van het schrijven met een penvriend!

Maar hoe kom je aan een penvriend? Naast dat je wellicht iemand tegenkomt op durfjijmetmij.nl zijn er heel veel plekken waar je op zoek kan gaan naar een schrijfmaatje.

 

Penvriend platforms

Waar je vroeger je hart kon ophalen bij contactadvertenties in tijdschriften en kranten zijn er nu meer mogelijkheden te vinden online. Hierbij een aantal websites waar je jouw penvriend kan vinden:

  • Brievenaanbep.nl; schrijf je hier in en de organisatie gaat op zoek naar een passende match in Nederland. Geef goed je voorkeuren, behoeften en specifieke wensen aan zodat je aan de juiste persoon wordt gekoppeld. Dit initiatief is ontstaan tijdens coronatijd omdat er zoveel vraag was naar contact.
  • Meerleuks.nl; op deze website kan je een oproep plaatsen of reageren op iemand die een penvriend zoekt. Dagelijks komen er nieuwe verzoeken binnen, het is dus écht populair. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Let op, deze pagina is wel bedoeld voor enkel handgeschreven brieven.

Maakt het voor jou niet uit als een penvriend oftewel penpal over de grens woont? Dan heb je nog meer kans om een match te vinden. Wel handig als je een goed woordje Engels spreekt natuurlijk. Voorbeelden van organisaties waar je op zoek kan gaan naar een penvriend over de grens: Penpal World, Geek Girl Pen Pals, Compatipal of Conversation Exchange.

 

Social media

Naast de specifieke websites zijn er ook andere manieren om aan een penvriend te komen. Heb je wel eens gedacht aan Facebookgroepen of fora? Een voorbeeld van een goede plek om op zoek te gaan zijn fora van tijdschriften. Zoals Vriendin en de Libelle. Je ziet hier heel veel oproepen van dames. Ook zijn er Facebookgroepen als bijvoorbeeld Flow Paper Lovers waar mensen op zoek gaan naar een penvriend.

 

Zin om ermee aan de slag te gaan? Vergeet dan zeker niet om durfjijmetmij.nl een kijkje te nemen voordat je aan de slag gaat met onze andere tips. Veel succes!

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online