Denk je er al een tijdje aan om bekenden van vroeger te contacten? Misschien is het organiseren van een reünie dan een goed idee! Samen met je oud-klasgenoten, oud-collega’s of vroegere vrienden van een sportclub herinneringen ophalen en wie weet bloeit het weer uit tot hechte vriendschappen. Wij zeggen doen! Om je een handje op weg te helpen, hebben we een aantal tips op een rij gezet.
In de loop der jaren kom je heel wat mensen tegen. Met lang niet iedereen kan en heb je jouw hele leven contact gehouden. Soms verlies je elkaar uit het oog omdat je bijvoorbeeld verhuist, van baan wisselt of klaar bent met je studie of school. Dit is heel normaal en hoort bij het leven. Maar hoe leuk zou het zijn om elkaar weer te zien? Maak je klaar voor een ‘trip down Memory Lane’.
Tip 1: Kies een aanleiding
Voordat je een reünie organiseert is het handig om te bepalen welk clubje van vroeger je graag weer zou willen ontmoeten. Is het dit jaar 25 jaar geleden dat je jouw basisschoolklasgenootjes hebt gezien? Dan kies je voor oud-klasgenoten. Ben je toevallig een oud-collega tegen gekomen en dit smaakte naar meer? Dan organiseer je een reünie voor je oude werk.
Tip 2: Hoe meer zielen hoe meer vreugd
In je eentje een reünie organiseren is lang niet zo gezellig als met iemand samen. Nodig degene, die je nog wel kent van dit vroegere clubje, uit om samen met jou deze reünie te organiseren. Naast dat het gezellig is, verdeel je de taken en zo rust er minder werk op je schouders.
Tip 3: Spoor iedereen op
Heb je misschien die oude klasfoto nog van vroeger? Pak die er eens bij en schrijf alle namen op die je nog weet. Kom je er niet helemaal uit? Dan kan je altijd de organisatie/school benaderen of ze je een handje op weg willen helpen. Ook kan je www.schoolbank.nl raadplegen, een website die gaat over klasgenoten van vroeger. Wie weet heeft een bekende van jou zich daar wel op aangemeld. Een ander goed hulpmiddel zijn je vriendenboekjes van vroeger. Als je alle namen hebt, ga je op zoektocht. Je gebruikt social media om ze één voor één op te speuren. Laat ook merken bij degene die je al hebt gevonden, dat je nog op zoek bent. Misschien zijn zij wel in contact gebleven en heb je zo een telefoonnummer om deze persoon op de hoogte te brengen.
Tip 4: things to do
Even handig om bij stil te staan. De volgende punten kan en mag je echt niet vergeten:
Regel een goede locatie waar iedereen naartoe kan komen
Maak een uitnodiging
Deel je reünie via social media
Maak afspraken over budget/kostenplaatje; tip probeer de eventuele kosten zo laag mogelijk te houden. Je weet natuurlijk niet hoeveel een ander te besteden heeft. Zo wordt het nooit een drempel.
Tip 5: Prik een juiste datum
Als er een flinke club bij elkaar komt, is het altijd lastig om de datum te bepalen. Heb je al eens gehoord van datumprikker.nl? Verstuur een uitnodiging per mail en iedereen kan aangeven welke dag en tijd hem/haar het beste uitkomt. Makkelijk toch? Een kleine tip van ons, houdt voldoende tijd voor de organisatie van je reünie. Je wilt natuurlijk niet in de stress komen of je alles op tijd hebt georganiseerd.
Tip 6: Denk na over het programma
Als je al content bent met alleen wat drinken met elkaar is dat natuurlijk helemaal goed. Maar hoe leuk is het om een interactiever programma te maken zodat de herinneringen van vroeger echt weer tot leven komen? Laat alle deelnemers oude foto’s en video’s opsturen zodat jullie hier gezamenlijk naar kunnen kijken via een beamer. Of neem oude vrienden/poëzie boekjes mee. Het is ook leuk om aan alle deelnemers te vragen om 3 herinneringen op te schrijven. Een echte trip down Memory Lane.
Heb jij ooit een reünie georganiseerd? Deel jouw tips met ons, onder deze blog!