10 Tips voor een succesvolle langeafstandsrelatie

Je bent online op zoek gegaan naar de liefde. Oeps… je bent vergeten om je zoekgebied naar het juiste aantal kilometers aan te passen. Je nieuwe vlam woont 150 kilometer verder op, wat nu? Gooi je de handdoek in de ring of ga je de uitdaging aan?
 

Veel mensen denken bij een langeafstandsrelatie aan moeilijkheden. Maar weet je dat uit onderzoek blijkt dat mensen die een langeafstandsrelatie aangaan vaker gelukkiger zijn? Mocht je er over nadenken, hebben wij alvast 10 tips voor je op een rij gezet.
 

1. Spreek je verlangens en verwachtingen uit

Dit is één van de belangrijkste punten van een langeafstandsrelatie. Spreek uit hoe je jullie toekomst voor je ziet. Wil je ooit gaan samenwonen? Hoe zie je het contact voor je? Alleen door te praten kom je er achter of deze langeafstandsrelatie een toekomst heeft. Draai niet om de hete brei heen, alle onderwerpen moeten bespreekbaar zijn. Staan beide neuzen dezelfde kant op, dan heeft het een kans van slagen.

2. Maak concrete afspraken

Nu je duidelijk hebt hoe je lief de relatie voor zich ziet, is het fijn om concrete afspraken te maken. Hoe vaak zien jullie elkaar per week? Hoe doen we het met verjaardagen van familie/vrienden? Wanneer blijven we bij elkaar slapen? Plannen we een moment om met elkaar te bellen? Hoeveel contact hebben we via whatsapp? Wat kan wel via whatsapp en wat niet? Etc. etc. etc. Zo voorkom je misverstanden en irritaties.

3. Vier de liefde uitbundig bij ieder afspraakje

Elkaar niet zien, doet verlangen. Wanneer je in de trein of auto stapt bij je date vandaan kijk je alweer uit naar het volgende afspraakje. Het aftellen kan weer beginnen. Het is niet vanzelfsprekend om hem of haar om je heen te hebben. Daarom doen jullie altijd iets speciaals wanneer jullie afspreken. Je skipt het bankhangen, maar vieren op ieder mogelijk moment de liefde.

4. Plannen, plannen, plannen

Niets is zo vervelend als onduidelijkheid. Vooral als het gaat over wanneer je jouw liefde weer gaat zien. Dus voordat jullie afscheid nemen staat de volgende date alweer gepland. Check!

5. Deel je agenda

Wanneer je samenwoont of elkaar dagelijks kan zien, ben je standaard meer op de hoogte van elkaars weekindeling. Natuurlijk hebben we allemaal een privéleven en hoeven we echt niet alles met elkaar te delen. Maar toch is het fijn als je partner na een lange dag vraagt, hoe het met die ene vriend was waar je die middag mee had afgesproken. Of hoe je presentatie voor je werk is gegaan. Door jullie agenda’s te delen ben je altijd op de hoogte.

 

6. Zorg voor intimiteit

Je kan dan wel 150 kilometer verderop wonen maar jullie blijven toch een setje. Daar hoort intimiteit bij. Intimiteit kan op vele manieren. Zeg net iets vaker waarom je de ander zo leuk vindt, dat je hem mist of dat je van hem houdt. Of bel elkaar als jullie beide in bad zitten. Laat die emoties en vlinders fladderen.

7. Stuur eens een postduif langs

Al die whatsappjes, belletjes en sms’jes zijn niet heel persoonlijk. Vaak is het vluchtig en niet tastbaar. Doe eens moeite voor de ander. Pak een pen en papier en schrijf hem of haar een (liefdes)brief. Neem echt de tijd om met aandacht een verhaal, compliment of zelfs een gedicht op papier te zetten. Zo ziet de ander dat je moeite doet. Die brief wordt bewaard en roept gevoelens op. Daar scoor je punten mee.

8. Wees positief

Je kent het wel. Die persoon die ruzies via de telefoon of whatsapp probeert uit te vechten. Mega irritant en ook niet effectief. Er is iets en die persoon pakt gelijk zijn telefoon en reageert uit emotie naar de ander. De ander vat dat verkeerd op aangezien hij onder andere de lichaamstaal niet kan lezen. Bewaar moeilijke gesprekken tot je elkaar ziet. Je zal zien dat je geduld er ook voor zal zorgen dat het grote probleem wat er was ineens veel kleiner is geworden. Keep it positive!

9. Denk aan jezelf

Misschien ben je de hele dag wel bezig in je hoofd met je partner. Wat zou hij of zij aan het doen zijn? Waarom duurt het zo lang eerdat hij/zij reageert? Breng de focus eens terug naar jezelf. Zorg goed voor jezelf, ga eropuit en ontspan. Bij een langeafstandsrelatie is het juist belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Alleen dan kan je voor de ander de leukste versie van jezelf zijn.

10. Daag elkaar uit op afstand

Een spelletje spelen zorgt voor fun. Is jullie hobby hardlopen? Download dan de Strava app en maak een competitie van jullie prestaties. Een nieuwe taal leren? Download beide dezelfde taalapp (bijvoorbeeld Doulingo) en probeer de meeste punten te verzamelen. Echte bougondiers? Maak een foto van jouw avondeten en deel deze met je partner. Wie heeft het lekkerste gerecht voor zijn neus? Maak het leuk!

 

Iedere relatie heeft uitdagingen. Met deze tips ben je een stapje dichterbij een succesvolle langeafstandsrelatie. Dus waar wacht je nog op? Maak je zoekgebied groter en waag die kans! Want misschien is jouw match dan wel dichterbij dan je denkt.

We zijn benieuwd! Wat zijn jouw ervaringen met een langeafstandsrelatie? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online