Vriendschap is belangrijk. Al kan je die ene persoon die je als goede vriend beschouwt soms achter het behang plakken, als er iets is bel je hem of haar als eerste op. Een goede vriendschap heeft zelfs invloed op je gezondheid. Uit grootschalig onderzoek blijkt dat mensen met hechte vriendschappen vaak veel gelukkiger zijn.
 

Grappig om te weten dat vriendschap veel meer invloed op je gestel heeft dan de band met je familie, zo is te lezen in het onderzoek van Britse krant The Guardian. Dit is voor een deel te verklaren aan het feit dat je jouw vrienden zelf uitkiest. Je vaak nog veel meer levelt op karaktereigenschappen, hobby’s en interesses dan met het gezin waarin je geboren bent. Daarom is het niet gek dat je makkelijker dingen met je vrienden deelt.

We hebben een aantal feitjes voor je op een rij gezet om je te overtuigen om toch maar eens te investeren in goede vriendschappen.
 

  1. Minder stress

Houd je ervan om een avondje te chillen met je vrienden in een mancave of samen wat te drinken met je beste vriendin? Heel goed! Deze momenten helpen je om even helemaal te ontspannen, het stresshormoon cortisol daalt in je lichaam. Hierdoor ervaar je minder stress en dit heeft een positief effect op je immuunsysteem. Tumbs up voor je vrienden!
 

  1. Sneller genezen

Ben je toch niet helemaal fit of voel je je mentaal wat down? Zeg dan zeker die afspraak met je ene vriend niet af. Het is bewezen dat je sneller op de been bent wanneer je je omgeeft met vrienden. Ze bieden een luisterend oor of staan klaar met boodschappen. Je bent nooit alleen.
 

  1. Het zit hem niet in veel vrienden aan 1 heb je genoeg.

Je scrollt door Facebook en Instagram en ziet afbeeldingen van enorme groepen vrienden op leuke feestjes. Maar dit is niet de werkelijkheid. Door social media denk je wellicht dat je zoveel als mogelijk vrienden moet hebben en dat dit normaal is. Laat je niet misleiden. De meeste mensen hebben echt maar 2 of 3 hechte vriendschappen. Bij deze personen kan je midden in de nacht aankloppen met je problemen. Alleen deze mensen hebben impact op jouw gestel. Focus is dus helemaal niet erg.
 

  1. Herinneringen voor het leven

Weet je nog toen…. of wat was de zomer van 2000 tof he? Niets is fijner dan het ondernemen van leuke dingen. Zeker in goed gezelschap van je vrienden. Op deze manier kan je herinneringen ook in leven houden. En ga eens na, welke herinneringen zijn jou het meest dierbaar? Vaak zijn deze gekoppeld aan mensen en niet aan spullen. Ook de grote momenten in je leven vier je vaak met dierbaren. Een nieuw huis gekocht, je 40ste verjaardag, geboorte van je kind, die ene vriend staat direct op de stoep.
 

  1. Goed advies en het juiste zetje in je rug

Een goede vriend kent jou door en door. Hij weet wat je in je mars hebt en hoe hij je kan helpen. Wanneer je door de bomen het bos niet meer kan zien zal hij je voorzien van goed advies. Hij geeft je net dat zetje wat je nodig hebt. Hierin is eerlijkheid heel belangrijk. Sta dan ook open voor hulp, motiverende kritiek en de liefde die je vriend te bieden heeft.

Reageren (2)
Bekijk alle reacties
2022-06-16 16:50:33
Wat als je geen letterlijk contact durft mede door het nog steeds erg angstig zijn voor en door het corona? Horen jullie dat vaker?
Godbeliever
2022-07-01 13:07:40
Friends will be friends!
Ontmoet anderen online