Bezoek één van deze gratis zomerevenementen

Budgetproof genieten

Wil je deze zomer er op uit met vrienden maar laat je budget het niet toe? Wij hebben voor jou een aantal gratis evenementen op een rijtje gezet. Zo kan je toch budgetproof van de zomer genieten.
 

Nijmeegse vierdaagse feesten

Dit jaar vindt de 104de editie plaats van de Nijmeegse 4daagse. Meer dan 45.000 wandelaars wandelen vier dagen lang flinke afstanden. Naast dat je kan kijken hoe alle deelnemers deze sportprestatie beleven is er in de hele omgeving veel te ondernemen. Met meer dan 40 verschillende podia en 1000 optredens in allerlei stijlen, is er voor ieder persoon wat wils. Lijkt het je wel wat? Houd dan de week van 19 juli vrij.
 

Appelpop

Een echte muziekliefhebber? Ieder jaar vindt er in de Betuwe het gratis festival Appelpop plaats. Na twee jaar corona mogen we eindelijk weer genieten van grote muziekevenementen en staat Appelpop ingepland op vrijdag 9 september en zaterdag 10 september. Er zijn al een paar namen bekend. Zo kan je meezingen met o.a. Guus Meeuwis, Chef Special, Meau en Antoon. Let op: wanneer je dit event wilt bezoeken, wees dan op tijd op het festivalterrein zodat je verzekerd bent van een plaatsje.
 

Pride Amsterdam

Ook wel de Canal Parade genoemd. Het kleurrijkste evenement van het jaar. Een event welk aandacht vraagt voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Een event die staat voor vrijheid, zijn wie je wil zijn en liefde. Door de grachten varen feestelijke boten, bezoekers dragen fleurige en opzichtige outfits en de stad Amsterdam kleurt roze. Overal zijn er festiviteiten te vinden in de stad tijdens de Pride Amsterdam. Het vindt plaats van 31 juli tot en met 8 augustus.
 

Noorderzon

Meer een theaterliefhebber? Dan is het Noorderzon festival in Groningen echt iets voor jou! Van 12 tot en met 22 augustus staat de stad Groningen in het teken van kunst, cultuur en theater. Voor sommige voorstellingen dien je een kaartje te kopen maar er is nog voldoende gratis te bezoeken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het Noorderplantsoen.
 

Zomerparkfeest

Om toch ook een event in Limburg toe te voegen aan dit lijstje, hebben we gekozen voor het Zomerparkfeest. Vier dagen lang vol dans, theater, mode, film, literatuur, kunst en wetenschap. Ook bij dit festival is er voor iedereen voldoende keuze. Met 130 acts en heel veel foodtrucks vermaak je je hier sowieso.
 

Waar wacht je nog op? Bel je Durfjijmetmij-vrienden op en plan één van deze gratis uitjes in. Heb jezelf nog een leuke aanvulling? Reageer dan hieronder.

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen
Ontmoet anderen online